De JQDT voert een assortiment uit

festival landjuweel

van activiteiten ten behoeve van iedereen die:

wonen, werken, leren van binnen, investeer in en bezoek het gebied.

Deze omvatten het runnen van het Jewellery Quarter Business Improvement District (JQBID), het beheren van het Jewellery Quarter Townscape Heritage en het toezicht houden op het Planning Consultative Committee.

Lees meer op landjuweelfestival.be.

De JQDT wordt geleid door een vrijwillige Raad van Bestuur die is geselecteerd uit de JQDT-leden. Leden zijn individuen of organisaties met aantoonbaar belang bij de ontwikkeling van de wijk.

De Raad van Bestuur bestaat uit betalers van de BID-heffing en vertegenwoordigers van de gemeenschap die het budget beheren en toezicht houden op de activiteiten van de JQBID. De raad van bestuur van JQDT komt tweemaandelijks bijeen. Raadpleeg de JQDT Membership Leaflet voor meer informatie over hoe de JQDT werkt.

Duizenden extra stoelen worden vanaf september geïntroduceerd op West Midlands Trains, omdat het aantal passagiers op het spoorwegnet blijft stijgen. Het nieuwe rooster, dat loopt vanaf zo 6 september, geeft ruimte voor de terugkeer van scholen in het hele land. Het brengt de capaciteit op veel plaatsen op het WMT-netwerk terug tot bijna vóór Covid-niveaus. Alle spoorwegexploitanten hebben in maart hun diensten aanzienlijk verminderd als reactie op de pandemie, waarbij het passagiersaantal met 95% daalde op het hoogtepunt van de lockdown. Sinds mei zijn de diensten twee keer opgevoerd en met een toenemend aantal reizen voegt WMT opnieuw meer treinen toe als onderdeel van een dienstregeling gericht op capaciteit en betrouwbaarheid.

Enkele van de belangrijkste wijzigingen zijn:

• De frequentie op de Cross-City Line in Birmingham neemt toe tot vier treinen per uur op het grootste deel van de route, met alle diensten van maximaal zes rijtuigen
• B’ham-Hereford en B’ham-Shrewsbury-lijnen nemen toe tot twee treinen per uur in de piek
• Introductie van langere treinen op veel diensten van en naar London Euston
• Piektreinen keren terug op de Marston Vale en Abbey-zijlijnen

Geef een antwoord