Over Rotterdam Mobility Lab

Waarom Rotterdam Mobility Lab?

Fijn wonen, werken en recreëren – lekker leven dus – doe je vooral in een stad die goed bereikbaar is, waar de Co2-uitstoot binnen de perken blijft en waar iedereen de mogelijkheid heeft op het werk te komen. Eindeloos in de file staan, draagt niet bij aan je geluk. Helaas is dat in Rotterdam en omgeving soms nog wel het geval. In het Rotterdam Mobility Lab gaan innovatieve start-ups hiermee aan de slag.

Niet lullen maar testen!
Rotterdam is dé plek om innovatieve ideeën te testen die bijdragen aan een betere bereikbaarheid. Innovaties waarmee je slim naar je werk gaat, zonder in de file te staan. Dit past bij een stad die innovatie in de haarvaten heeft, die futuristische architectuur combineert met kunst & cultuur en die 5e staat op de Lonely Planet lijst met kwalificaties als ‘inspiring and innovative’!

Naast de stad Rotterdam is het ook mogelijk om innovatieve ideeën te testen in omliggende regio’s zoals BAR gemeenten & Drechtsteden, Alexander & Gouda, Vlaardingen & Schiedam en Voorne-Putten.

  • Rotterdam als levend laboratorium!
  • Start-ups bewijzen marktpotentie en technologie
  • Rotterdammers testen prototypes en concepten

Nieuwe initiatieven

We geven daarom ruim baan aan nieuwe initiatieven in onze stad. Nieuwe, leuke, eigengereide ondernemers die helpen om de bereikbaarheid te verbeteren. Ondernemers met initiatieven die passen bij het internationale karakter van de stad, bij de mentaliteit van de opgestroopte mouwen. Initiatieven die Rotterdammers vooruithelpen en die zij zelf gaan uitproberen om te zien of het werkt. Niet lullen maar testen, zeg maar.

De stad als laboratorium

We doen dit door de stad en haar omliggende gemeenten beschikbaar te stellen als levend laboratorium waarin 10 start-ups in de haven, de stad en de regio met echte mensen, bedrijven en overheden hun nieuwe product of dienst kunnen testen in een pilot met een realistische context: op een echte weg met echte (verkeers) deelnemers.

Hiervoor worden gebieden ter beschikking gesteld en worden relevante testers geworven. Op deze manier worden vanaf het begin eindgebruikers betrokken door ze concepten en prototypes te laten gebruiken en kunnen start-ups hun concept zowel qua marktpotentie als technologie bewijzen.

Ik ben een start-up

Ik heb een innovatief idee rondom slimme mobiliteit. Ik wil mijn prototype testen op een realistische locatie en met echte weggebruikers. Meer informatie

Ik wil tester worden

Ik wil de regio Rotterdam en startende bedrijven vooruit helpen door hun innovatief product rondom slimme mobiliteit uit te proberen. Meer informatie

Ik ben investeerder

Ik ben geïnteresseerd in het investeren in smart mobility start-ups. Dat ze hun concept hebben bewezen in de regio Rotterdam is een pluspunt. Meer informatie